Výživa v základech
27.07.2012 11:52
Správné zásady stravování
Většina z nás nejspíš někdy slyšela o zdravém stravování, dietách, jo-jo efektu apod., ale málokdo by opravdu dokázal říct, v čem správné stravovací návyky opravdu spočívají. V našem článku se pokusíme co nejjednodušeji tuto problematiku nastínit a ukázat tak, že při dodržení pár...
—————
25.07.2012 11:56
Správný pitný režim
O pitném režimu již určitě slyšel každý, ale víte o něm dostatek? Kolik tekutin by měl člověk denně vypít? Proč je voda pro tělo tak důležitá? Které tekutiny do pitného režimu patří a které ne? Přečtěte si náš článek a získejte tak více...
—————
15.02.2012 21:45
BMI
Co to je?
Body mass index (BMI) lze přeložit jako index tělesné hmotnosti. BMI vzájemně porovnává výšku a hmotnsot člověka. Zjednodušeně lze říci, že vypočítaná hodnota BMI říká, jestli máme podváhu, ideální hmotnost nebo nadváhu. Právě ke zjištění nadváhy se BMI užívá...
—————
12.01.2012 20:21
Kolísání hladiny cukru v krvi
Kolísání hladiny cukru v krvi - proč je důležitá zdravá snídaně?
Snídaně bohatá na cukry
Ráno jednoduché cukré (vločky, musli, chleba s máslem, houska...) vyvolají vysoké zvýšení hladiny cukru v krvi a značné extrémní hodnoty inzulínu. Inzulín odvádí cukr z krve a mění jeho...
—————
11.12.2011 20:26
Sacharidy
Sacharidy nebo-li cukry jsou jednou ze tří základních živin v potravě a mají nezastupitelnou roli v metabolismu organismu. Mnoho pochodů v těle je odvislých od dostatečného přísunu sacharidů. V rámci výživy rozlišujeme dvě zákaldní skupiny cukrů:
Jednoduché sacharidy...
—————
10.11.2011 20:15
Buněčná podvýživa
Problematikou zdravého životního stylu se média zabývají v poslední době čím dál častěji. Dočtete se spoustu zajímavých informací o pojmech více či méně známých pro každého jako např. o metabolismu, výživě, o dietách nebo o cvičení, ale také na Vás začnou útočit pojmy zcela nové. Jeden z mnoha,...
—————
06.10.2011 18:27
Vláknina
Vláknina podporuje mnoho životně důležitých funkcí organismu a pomáhá tak udržet jeho vrcholovou kondici. Bez vody a vlákniny by došlo k "zablokování" organismu.
Co je důležité vědět?
a) rozpustná vláknina (oves, žito, zelenina, otruby, luštěniny) pomáhá zpomalovat absorpci glukózy,...
—————
04.09.2011 21:21
Formování tělesného tuku
Každý člověk s nadváhou může více či méně přirovnat své tělo ke tvaru hrušky nebo jablka. Podle tohoto kritéria můžeme na první pohled odhadnout, jaké riziko zdravotních problémů nám hrozí.
Tvar "hrušky"
Poznáme ho podle toho, že tuková zásoba je uložena ve větším množství...
—————
Kontakt
HealthStylekontaktní osoba:
Lucie Adámková
nezávislý distributor OKG
reg. č.: 03-004489
Email:
info@healthstyle.cz
Skype:
tym.healthstyle
Na tomto webu se nachází materiál, který byl převzat z webu společnosti OKG, s.r.o