24.01.2012 18:52

Přísady do potravin - přehled

Rozvoj potravinářského průmyslu s sebou nese také vznik nových látek, které ne vždy jsou zdraví prospěšné. Jedná se o přísady do potravin, které mají za úkol konzervovat a uchovat co nejdéle čerstvé. Na co byste si tedy měli dávat pozor při nákupu?

 

1. Neškodné přísady

 

E100, 101, 140, 150a, 160acde, 161b, 162, 163, 170, 175, 270, 290, 300, 306 - 308, 322, 410, 440, 901, 948

 

2. Podezřelé přísady

 

E 125, 141, 150, 153, 171 - 173, 240, 241, 477

 

3. Nebezpečné přísady

 

E 102, 104, 110, 120, 124

 

4. Přísadady poškozující zdraví

 

  1. poškození střev           E 220 - 224
  2. poruchy zažívání          E 338 - 341, 450, 451, 483, 485, 486, Eiscreme E 107
  3. kožní onemocnění        E 230 - 233
  4. zničení vitamínu B 12   E 200
  5. cholesterol                   E 320, 321
  6. citlivost nervů               E 311, 312
  7. kurděje                        E 330 je nejnebezpečnější!!! (rakovinotvorný), obsažen např. v krabím masu, houby v konzervách, rajčata v konzervách

 

5. Rakovinotvorné přísady

 

E 131, 142, 210, 211, 213 - 217, 239

E 123 je silně rakovinotvorný - v USA a Rusku zakázán!

 

—————

Zpět


Kontakt

HealthStyle

kontaktní osoba:
Lucie Adámková
nezávislý distributor OKG
reg. č.: 03-004489

Email:
info@healthstyle.cz

Skype:
tym.healthstyle

 

Na tomto webu se nachází materiál, který byl převzat z webu společnosti OKG, s.r.o


Tvorba www stránek zdarma Webnode